<< HOME accueil
wie_zijn_wijwoongelegenhedeninscrijvingensociale_dienstcontactlinks
wie zijn ze?
wat doen ze?
waar vindt u ze?

Geconfronteerd met een zwakke huurderspopulatie, kwam de Lakense Haard op het idee om een externe autonome structuur op te richten die de huurders en kandidaat-huurders sociale en administratieve hulp moest bieden. In november 1998 werd dan ook de vzw Modelwijk opgericht.

Deze externe structuur moet de objectiviteit van het sociaal onderzoek versterken en de sociaal werkers een onafhankelijkheid verlenen ten opzichte van de Lakense Haard, die de huurders een sociale benadering van hun dossier garandeert.

Sinds 2003 beschikt de vzw Modelwijk over drie onthaalpunten. Deze decentralisatie bewijst de wil om de huurders begeleiding te bieden in hun buurt. Deze neutrale plaatsen stimuleren de kwaliteit van de gesprekken en bevorderen uitwisseling en discretie.

Vandaag bestaat het team van de vzw Modelwijk uit een beheerder, een secretaresse, zes maatschappelijk asssitenten, een communicatiemedewerker en vier arbeiders.

Asbl Cité Modèle

  Lakense Haard - Dikke Beuklaan 5A - 1020 Brussel - tel : 02 479 00 48 - fax : 02 478 49 36 - info@flh.brussels Plan du site | Sitemap FR - NL
home