<< HOME home
verhuis_inonderhoudom_te_helpenverhuis_uitcontactlinks
Bewoningregels
Verzekeringen
Energiebesparingen
CO : een giftig gas
Onderhoud van gemeenschappelijke delen
Vuilnisbakken en afvalsortering
Reparaties of herstellingen
Wachtdiensten

Sinds 1 januari 2010 is afval sorteren verplicht in het Brussels Gewest. In België produceert elke inwoner ongeveer 500 kg afval per jaar. Afval recycleren biedt de mogelijkheid om bepaalde materialen te hergebruiken en de CO2-uitstoot te beperken.

Gele of blauwe zak?

Concreet zijn gele zakken bestemd voor proper papier en karton zoals kranten en magazines, boeken en schriften, dozen en kartonnen verpakkingen.

De blauwe zakken zijn voorbehouden voor plastic, metaal en drankkartons (PMD) die leeg zijn en metalen verpakkingen zoals flesjes, schaaltjes en propere aluminium bakjes, conserveblikken of voedingsspuitbussen, flessen en flacons in plastic, of drankkartons zoals melkbrikken.

oor meer inlichtingen over het sorteren van afval, in het bijzonder over batterijen, frituurolie, glas, …, klikt u hier.

Waar uw vuilniszakken plaatsen?

In de gebouwen die zijn voorzien van een ruimte voor afvalcontainers: deze vuilnisbakruimtes zijn ingericht om er grijze, gele en blauwe containers te plaatsen. Affiches zullen u helpen om uw afval correct te sorteren.

In de gebouwen waar er geen containers zijn mag u witte, blauwe en gele zakken gebruiken die zullen worden uitgedeeld om uw afval te sorteren. Om de ophaaldagen te kennen, kunt u inlichtingen inwinnen bij uw buren of bij Net Brussel.

Hinderlijke voorwerpen

Voorwerpen – zoals vloerkleedjes, tapijten, matrassen, handdoekenhangers, meubels, koelkasten, fietsen, … - worden beschouwd als hinderlijke voorwerpen. Deze voorwerpen mogen niet eender waar worden achtergelaten!

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze voorwerpen kwijt te geraken:

  1. De Dienst Netheid van de Stad Brussel organiseert 3 keer per jaar een speciale ophaling.
  2. Net Brussel komt gratis, op afspraak, uw groot afval ophalen bij u thuis, maximum 2m3, om de 6 maanden.
  3. Tenslotte kunt u ook uw afval naar de regionale containerparken brengen.

Opgelet! Indien er hinderlijke voorwerpen werden achtergelaten in de gangen, dan zullen onze diensten deze wegnemen op kosten van de betrokken huurder. Indien deze niet werd geďdentificeerd, dan zal de ophaling worden gefactureerd aan alle huurders van de desbetreffende gang. De factuur bedraagt tussen de € 22 en € 132 naargelang de omvang van de verwijdering.

  Lakense Haard - Dikke Beuklaan 5A - 1020 Brussel - tel : 02 479 00 48 - fax : 02 478 49 36 - info@flh.brussels Plan du site | Sitemap FR - NL